Dalīties „“1877” – gads, kad dzima Helly Hansen leģenda“

“1877” – gads, kad dzima Helly Hansen leģenda

1887. gads – kapteinis Hellijs Jūels Jansens nodibina leģendu.

 

Norvēģu kapteinis Hellijs Jūels Jansens vienmēr vēlējās atrast labāku veidu kā pasargāt savus jūrniekus no skarbajiem, ziemeļnieciskajiem laikapstākļiem. Pievienojot linsēklu eļļu kokvilnas audeklam, viņš izveidoja mīkstu, ūdens necaurlaidīgu apģērbu. Drīz pēc tam, Hellijs un viņa sieva Margareta uzsāka “vaskadrāna” jaku un bikšu ražošanu Mosā, Norvēģijā. Viņu ūdensdrošais apģērbs guva tulītējus panākumus, iegūstot pirmo balvu Parīzē notiekošajā ‘’World Expo 1878’’ balvu pasniegšanas ceremonijā.

 

 

1949. gads

HELOX – Nākamais solis ‘’waterproof’’ evolūcijā

Helox ūdens necaurlaidīgais audums sevī iekļāva plānu, caurspīdīgu PVC plastmasas slāni, kas tika iešūts mēteļos, nodrošinot to pilnīgu aizsardzību pret ūdeni. Tā bija revolucionāra tehnoloģija, kas kļuva par nepieciešamību ārpustelpu apģērba iestrādē. Katru mēnesi radot 30’000 mēteļus, šīs tehnoloģijas panākumi bija tik ļoti augsti, ka Helly Hansen tērpus izmantoja norvēģu delegācija 1952. gada Olimpiskajās spēlēs, Helsinkos.

 

1961. gads

FIBERPILE – tiek izgudrots tehniskais apģērba vidējais slānis.

Helly Hansen sadarbojās ar “Norwegian Fiber Pile Inc.” un izstrādāja oriģinālo Fiberpile – pirmo flīsa audumu. Šis audums nodrošināja neaptveramu siltumu, ņemot vērā to, ka tas bija ļoti viegls. Siltums tika nodrošināts arī pat slapjā laikā, padarot Fiberpile auduma izstrādājumus par iecienītiem mežstrādnieku un dažādu ārpus telpu aktivitāšu entuziastu vidū. Šis koncepts ir dzīvs arī mūsdienās un ir sastopams nedaudz modernākā ProPile versijā.

 

1970. gads

“HH” LIFA ® veica kārtējo industriālo revolūciju savā nozarē, iepazīstinot pasauli ar pirmo tehnisko baselayer jeb pamatslāni (ikdienā saukta par termoveļu), ko cilvēks velk kā pirmo uz sava ķermeņa. LIFA novirza mitrumu prom no ķermeņa, ļaujot tā valkātājiem saglabāt siltumu un komfortu. To lieto profesionāļi uz kuģiem, zvejas laivām un citiem ūdens pārvietošanās līdzekļiem visos pasaules okeānos, kā arī to izmanto arī profesionāļi, kalnos kāpēji. LIFA tika iekļauts “Outside Magazine” 2012. gada sarakstā kā viena no visu laiku ietekmīgākajām apģērbu tehnoloģijām. LIFA ® joprojām ir labākais pieejamais ‘’baselayer’’.

 

 

1984. gads

Helly Tech® – ūdens necaurlaidība un elpotspēja vienā tehnoloģijā

Helly Tech® ūdensdrošais un elpojošais materiāls tika izstrādāts 1980. gadā, izcīnot vairākas balvas un uzstādot jaunus standartus apģērba aizsardzībā. Tas arī sniedza virsējo un galīgo slāni 1986. gada Helly Hansen 3-Layer System™ iepazīstināšanā, nozares pirmā programma izglītot cilvēkus par to, kā ģērbties ārā. Šodien, Helly Tech audumi ir izstrādāti, lai apmierinātu profesionālu slēpotāju, jūrnieku un citu līdzīgu profesiju pārstāvju īpašās prasības.

 

1990. gads

PROWOOL – perfektais LIFA un Merino vilnas apvienojums

Prowool (pārsaukts par HH®Warm™) termoveļa priekš aukstiem laikapstākļiem tika palaists deviņdesmito gadu beigās, sakombinējot Lifa® Stay-Dry Technology™ ar Merino vilnu, apkopojot mitruma novadīšanu no ķermeņa un siltuma nodrošināšanu. Paredzēts profesionāļiem, kuri saskaras ar aukstākajiem laikapstākļiem, tas ātrā tempā kļuva par pieprasītu produktu ekstrēmu apstākļu cienītāju vidū. 

 

 

2004. gads

APAVI – Helly Hansen paplašinās

Atbildot uz profesionāļu prasībām visā pasaulē, produktu līnijai tika pievienoti apavi. Viens no mūsu pirmajiem centieniem bija godalgotie jūrnieku zābaki. Šodien, Helly Hansen plašais kurpju un zābaku klāsts ir ļoti izplatīts profesionālu un entuziastisku kalnā kāpēju vidū. Tāpat arī vienkāršām ikdienas vajadzībām tie ir ideāli piemēroti.

 

2008. gads

ODIN – godalgotā, 3-slāņu tehnoloģija alpīnistiem

Uzsākta 2008. gada vasarā, “Odin” ir 3-Layer System™ materializācija. Šī tehnoloģija ieguva “Red Dot Design” balvu šajā pašā gadā.

 

2012. gads

H² FLOW™ – labākais risinājums ķermeņa temperatūras regulēšanai.

2012. gadā Helly Hansen iepazīstināja pasauli ar jauno H² FLOW™ tehnoloģiju, laižot klajā H² FLOW™ jaku, kura ieguva ‘’Design Excellence’’ balvu no norvēģu dizaina padomes. Patentētā H² FLOW™ jaka sevī ietver gaisa plūsmas vārstu sistēmu un aizsargbarjeru. Tas ļauj dažādiem avantūristiem efektīvi regulēt savu ķermeņa temperatūru.

 

2015. gads

MAGNI – jauna standarta uzstādīšana sniegumam darbā.

Iedvesmojoties no skandināvu mitoloģiskā tēla Tora dēla, tika ieviesta Magni apģērbu līnija un tā nekavējoties uzstādīja jaunu standartu darba apģērbiem. Aizsardzība, izturība un lielisks izpildījums – šie trīs vārdi vistiešāk raksturo šo apģērbu līniju.

 

2016.gads

ELEVATION JACKET – ULTIMATE FREERIDE jaka

‘’The Elevation’’ ir Helly Hansen visu laiku visvairāk balvas uzvarējusī jaka. Tā ir ar izturīgu virsējo slāni, testēta uz profesionāliem “freeride” slēpotājiem. Tā apvieno Helly TECH® Proffessional audumu ar nepārspējamas kvalitātes apģērba elpotspēju un aizsardzību, kā arī inovatīvo H2Flow™ ķermeņa regulēšanas sistēmu, kas ievērojami uzlabo komforta sajūtu.

s_a_elevationshelljacket

Esi gatavs ziemai, dodies ekstrēmos pārgājienos, sasniedz jaunas kalnu virsotnes, izbaudi slēpošanas un snovošanas priekus ar Helly Hansen produkciju, ko atradīsi visos mūsu Sportland veikalos!

Noskaties video par to, kādas emocijas spēj dāvāt slēpošana:

https://www.youtube.com/watch?v=e9X0vzqEWkw

 

 

 

 

 

Komentāri

  1. andris

    gribas siltu ziemas jaku.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Saistītie raksti

Nākamais raksts:

Nedēļa sporta vēsturē: Pirmā sieviete uz NHL ledus un Madison Square Garden atklāšana

Skaties tālāk, lai uzzinātu vairāk