Dalīties „2018 FIFA WORLD CUP: Lielo futbolu gaidot“

2018 FIFA WORLD CUP: Lielo futbolu gaidot

Jau pēc nepilniem diviem gadiem – 2018. gada vasarā – Krievijā notiks viens pasaules lielākajiem sporta notikumiem: FIFA Pasaules kauss futbolā. Un jau tagad zināms, ka tas kļūs par visu laiku izcilāk noorganizētu futbola forumu sporta vēsturē.

Piedāvājam jums ”Sportland Magazine” jaunākā žurnāla izdevuma, raksta par gaidāmo FIFA Pasaules kausu futbolā, paplašinājumu. Aizraujošo un moderno ”Sportland Magazine”  jau no 1. novembra meklē visos ”Sportland” veikalos!

Kļūt par brīvprātīgo

Viena no labākajām iespējām pašam savām acīm bez maksas skatīt ikvienu lielu sporta forumu ir pieteikties par brīvprātīgo. Proti, kļūt par cilvēku, kas veic daudz dažādu palīgdarbu, atvieglojot organizatoru pūles, nesaņemot par to nekādu atalgojumu, bet gūstot iespēju bez maksas skatīties konkrēto sporta pasākumu. Krievijas čempionāta brīvprātīgo pieteikšanās programma tika atvērta šā gada jūnijā, un par visu pieteikšanās procesu soli pa solim var izlasīt Fifa.com. Kopumā turnīram plānots piesaistīt 20 tūkstošus brīvprātīgo no iespējami plaša pasaules valstu loka. Tāpēc var diezgan droši prognozēt – kāds brīvprātīgais noteikti būs arī no Latvijas. To, ka nekas nav neiespējami, spilgti pierādīja arī latvietis Oskars Morozovs, kas pieteicās un vēlāk arī kļuva par brīvprātīgo šā gada Rio olimpiskajās spēlēs Brazīlijā.

 

Oskars Morozovs šovasar bija brīvprātīgais Rio olimpiskajās spēlēs

“Futbola arēnā Mineirao, kas paredzēta 60 tūkstošiem līdzjutēju, biju atbildīgs par spēlētāju ģērbtuvju sagatavošanu pirms un sakopšanu pēc spēlēm. Tāpat pirms spēlēm biju viens no tiem, kas nesa laukumā dalībvalstu karogus un padevu bumbas spēlētājiem, kad tās spēlēs laikā pameta laukumu. Brīvprātīgā darbam pieteicos pirms diviem gadiem, un, pārvarot vairākas atlases kārtas, tiku apstiprināts. Pārbaudes kārtās bija jāaizpilda dati par sevi, norādot, kādos sporta veidos gribu darboties. Pēcāk bija jāaizpilda testi visās valodās, kuru prasmi biju norādījis, kā arī jāveic uzmanības, attapības un dažādu citu veidu testi. Beigās notika tiešsaistes pārrunas ar Brazīliju – stundu bija jāpilda uzdevumi gan individuāli, gan komandā ar citiem potenciālajiem brīvprātīgajiem.”

 

Pieteikšanās posms

Nebiju pašā Rio, bet gan Belu Orizonti, kas atrodas 500 km no Rio. Futbola arēnā Mineirao, kas paredzēta 60 tūkstošiem līdzjutēju, biju atbildīgs par spēlētāju ģērbtuvju sagatavošanu pirms un sakopšanu pēc spēlēm. Tāpat pirms spēlēm biju viens no tiem, kas nesa laukumā dalībvalstu karogus un padevu bumbas spēlētājiem, kad tās spēles laikā pameta laukumu. Brīvprātīgā darbam pieteicos pirms diviem gadiem, un, pārvarot vairākas atlases kārtas, tiku apstiprināts. Pārbaudes kārtās bija jāaizpilda dati par sevi, norādot, kādos sporta veidos gribu darboties. Pēcāk bija jāaizpilda testi visās valodās, kuru prasmi biju norādījis, kā arī jāveic uzmanības, attapības un dažādu citu veidu testi. Beigās notika tiešsaistes pārrunas ar Brazīliju – stundu bija jāpilda uzdevumi gan individuāli, gan komandā ar citiem potenciālajiem brīvprātīgajiem.

Uz vietas Rio

Lai nokļūtu Brazīlijā, visi ceļa izdevumi bija jāsedz pašam, tāpat arī jāatrod dzīvesvieta un jāsedz īres izdevumi. Rīkotāji apmaksāja brīvprātīgo apdrošināšanu, ēdināšanu un sabiedrisko transportu darba dienās. Olimpiādē iepazinos ar daudziem interesantiem cilvēkiem, ieguvu daudz draugu, ieraudzīju futbola „virtuvi” no aizkulisēm, atklāju pasakaini skaisto Brazīliju. Secināju, ka tā nav tik briesmīga, kādu to nereti mums pasniedz, – cilvēki ir draudzīgi, atsaucīgi, un, ja ievēro vienkāršus piesardzības nosacījumus, neviens tevi nevēlas ne aplaupīt, ne nolaupīt, ne nogalināt. Galvenais, ko sapratu, – šāda došanās nepazīstamā pasaulē palīdz iepazīt sevi, atklāt sevī īpašības, ko nepamani, atrodoties ikdienas komforta zonā. Tā palīdz uz visu paskatīties citām acīm – vienkāršāk. Arī turpmāk plānoju kā brīvprātīgais pieteikties dažādos pasākumos, esmu jau pieteicies FIFA Konfederāciju kausam nākamā gada vasarā un Pasaules kausa finālturnīram 2018. gadā. Plānoju pieteikties arī Tokijas olimpiskajām spēlēm 2020. gadā.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Saistītie raksti

Nākamais raksts:

Jānis Baumanis: Domas glabājas plauktiņos

Skaties tālāk, lai uzzinātu vairāk